top of page

Android και στα αυτοκίνητα από το 2015

alfa_romeo_mito_android_galaxy_tab_car.png

Η νέα έκδοση του λειτουργικού της Google ετοιμάζεται να μπει στο αυτοκίνητό μας από την κατασκευή του, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει το Reuters.

Αυτό σημαίνει ότι στο 2015 θα μιλάμε για αυτόνομα Android Cars, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters, πράγμα που σημαίνει ότι από την έναρξη της κατασκευής του κάθε αυτοκινήτου, θα μπορεί να ενσωματώνεται το λειτουργικό σύστημα της Google.

Σε κάθε όχημα θα υπάρχει μια οθόνη μέσω της οποίας θα μπορεί ο χρήστης να χειρίζεται όλες τις παραμέτρους λειτουργίας του συστήματος, για streaming μουσικής, δορυφορική πλοήγηση και όλες τις άλλες εφαρμογές που έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί ένας χρήστης μίας συσκευής Android (facebook,παιχνίδια,εφαρμογές).

H διαφορά με το Android Auto, όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα είναι ότι το λειτουργικό σύστημα της Google θα είναι απευθείας ενσωματωμένο στο αυτοκίνητο και δεν θα απαιτείται η σύνδεση του οχήματος με κάποιο smarrtphone ή tablet. Έτσι, θα έχουμε αυτόνομα και έξυπνα αυτοκίνητα στο άμεσο μέλλον.

Η είδηση αυτή σημαίνει ότι θα δημιουργηθεί ένα νέο πεδίο ισχυρού ανταγωνισμού μεταξύ της Google με το Android Auto, της Apple με το σύστημα CarPlay, αλλά και με τις προσπάθειες ανεξάρτητων κατασκευαστών οχημάτων όπως είναι η Ford με το σύστημα Ford Sync ή το iDrive της BMW.

Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page